2011. május 6., péntek

A béke pillanata - 2011. jún. 18., 20.00-21.00

Írta: Dean 'Jagaro' Crabb, TheMomentofPeace.com, Buddhist Channel

ÁPDÉT: 2012-ben is lesz 'A béke pillanata', az időpont: 2012. márc. 10. 20.00
Az eseményre már lehet jelentkezni a FaceBookon.

Egy órára egy millió ember a béke egységében

Sydney, Ausztrália – „A béke pillanata” azon az egyszerű elgondoláson alapul, hogy egyetlen ember, ha éber és csendes, képes békét teremteni az egész emberiség számára. És ez az ember te vagy!

Kapcsold ki a tévét, a rádiót, tedd félre a vitákat, a konfliktusokat és a fegyvereket, és ülj le, legyél tudatosan csendben és jelen, együtt a többiekkel és az élettel csak egyetlen órán keresztül. Ez által elindul bennünk egy átalakulási és gyógyulási folyamat mind belül, mind külsőleg, és a környezetünkkel való kapcsolatainkban is.

Hogyan vehetsz részt?

A tudatos csend egy nagyon egyszerű cselekedet, amit bárki és mindenki képes megtenni. Ez a világmozgalom minden évben egy szimbolikus gesztus azért, hogy megmutassuk, hogy az egyes emberek is képesek tenni egy jobb világ megteremtéséért. Az egész azzal kezdődik, hogy megállsz, csendben maradsz, és tudatában vagy az életnek, ahogyan éppen van, egy órán keresztül. Ennyi!

A magad módján csatlakozhatsz „A béke pillanata”eseményhez

Dönthetsz úgy, hogy meditálsz, vagy ez idő alatt a saját hitednek, vallásodnak megfelelően imádkozol, vagy egyszerűen leülsz csendben, és élvezed az életet.

A tudatos csend működése

A tudatos csend közben hagyjuk, hogy a feszültségeink fokozatosan feloldódjanak, miközben elengedjük a konfliktusainkat. Idővel ebben a csendben a gondjaink megszűnnek – ez a valódi béke.

Végre elkezdjük felismerni, hogy egyek vagyunk ennek az életnek a megtapasztalásában, és hogy egyformán, mindannyian a békét és a boldogságot keressük. E csendes pillanatban, amikor éberen együtt vagyunk az élettel, nagyobb belátást nyerünk az életben betöltött szerepünkre, és abba, hogy mi is a valódi béke.

Ha ezt rendszeresen teszed, ez a tudatos csend hosszan tartó hasznot hoz neked és környezeted számára egyaránt.

Közös, a világot átfogó üzenet

Részvételed „A béke pillanata” eseményen egy közös, világot átfogó üzenet küld nemcsak a vezetőink, hanem az egész emberiség számára:
1. A nagyobb léptékű változások önmagunk változásával kezdődnek.
2. A béke megteremtésének sokkal konstruktívabb és gyümölcsözőbb eszközei vannak, mint a háborúk és az erőszak.
3. A különböző vallási, szellemi, földrajzi és kulturális háttérrel rendelkező emberek képesek harmonikusan együttműködni egy egyszerű, általános cél, az emberiség boldogulása érdekében.
4. Fontos, hogy megtanítsuk,és a gyakorlatban is megmutassuk gyermekeinknek, hogyan lehet jobban bánni az emberi tapasztalásokkal – érzelmekkel, gondolatainkkal és lelkünkkel – hogy életünk jobb legyen, boldogok legyünk, és békét teremtsünk.
5. Képesek vagyunk békét teremteni önmagunkban és a saját közösségünkben is azáltal, hogy rendszeresen időt szánunk arra, hogy csendben éberek legyünk.
6. A tudatos csend fontos, mindennapi eszközünk a boldogságunk és békénk érdekében.

Segíts terjeszteni a világban!

A cél az, hogy egymillió ember csatlakozzon „A béke pillanata” eseményhez 2011-ben. Segíts abban, hogy sokakhoz eljusson az üzenet: a tudatos csend olyan egyszerű eszköz, amelyre valódi szükség van a mindennapi életben és az igazi béke megteremtésében. Oszd meg ezt barátaiddal, és légy részese „Az éberség pillanatának” 2011-ben.

Mikor?

2011. június 18-án, helyi idő szerint 20.00-tól 21.00-ig, bárhol is legyél a világon.

Feliratkozás „A béke pillanatára”

Ha tudsz angolul, jelentkezz közvetlenül (egyénileg vagy a közösségeddel) a The Moment of Peace honlapon.
Vagy iratkozz fel a magyar FaceBook eseményre.
Vagy írj egy mailt (a csatlakozási szándékodról, és arról, hogy várhatóan hányan vesztek részt az eseményen) az abekepillanata [kukac] gmail [pont] com címre. Legyünk egymillióan!

ÁPDÉT: 2012-ben is lesz 'A béke pillanata', az időpont: 2012. márc. 10. 20.00
Az eseményre már lehet jelentkezni a FaceBookon.

2 megjegyzés:

Alex írta...

„A béke pillanata” azon az egyszerű elgondoláson alapul, hogy egyetlen ember, ha éber és csendes, képes békét teremteni az egész emberiség számára. És ez az ember te vagy!

Nos... ez az ember nem én vagyok, de egyikünk sem... egyetlen "ember" képes erre... Jézus Krisztus!!! (János evangéliuma 14,6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.) Csak az emberiség nagyon nagy része elfelejtkezett róla, felcserélték buddhával és egyéb halandóval. Az emberek próbálnak békét teremteni, de a világon egészen mást tapasztalunk... a békére irányuló minden próbálkozás meddő Jézus Krisztus nélkül!!! Ha a fent említett "csendesség" segítene a világbéke megteremtésében, akkor most nem itt tartanánk ahol...

Az alulról való bölcselkedés, a saját magunkban való hit, vagy csak maga a csendesség, a nagy mindenséggel való egyesülés lélekben nagyon távol visz bennünket az egyedüli megváltótól, Jézus Krisztustól.
Mit is mond a felülről, Istentől jövő bölcsességre az Ige?! Jakab levele 3:17 A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes, nem kételkedő és nem képmutató. Ki a tiszta??? Csak aki elfogadta Jézust urának, megváltójának! Bármilyen más útkeresés nagyon távol van Istentől.

Röviden ennyit szerettem volna írni... aki többre is kíváncsi, annak szívesen elmondom, hogy találja meg az Istenhez vezető utat... természetesen csak a Biblián keresztül!!

Yoscha írta...

Legyen neked béke Jézus által. Szerintem nem a közvetítő "személye" a fontos, hanem a "cél", melyet számtlan úton el lehet érni. Kinek így, kinek úgy.