2011. március 26., szombat

Szemernyi Üresség - Grain of Emptiness - kiállítás a NY-i Rubin Múzeumban


A Rubin Museum of Art 2011. április 11-ig ad otthont a Grain of Emptiness (Szemernyi Üresség) c. kiállításnak, amely a buddhizmus által inspirált kortárs művészek (Wolgang Laib, Stanford Biggers, Thaster Gates, Charmion von Wiegand*) képeit, istallációit, videóit és performanszait mutatja be. Tegnaptól kezd olvadni Atta Kim jégből készült Buddhája:


A művész szándéka az, hogy a látogatók vigyenek haza egy keveset az így keletkezett vízből, és öntözzenek meg vele egy növényt.

A kiállításról készült fotók megtekinthetők ITT, az Audio Tour meghallgatható és letölthető ITT (iTunes), Atta Kim szobrának videója megnézhető ITT. Angol nyelvű recenzió olvasható még ITT és ITT.

* magyar nyelvű link

ÁPDÉT: Márc. 28-án éjszaka több mint 1500-an nézték meg az olvadó Buddha szobrot, és jól látható tenyérnyomot hagytak a mellkasán. A látogatók elvitték a jég-Buddhából származó vízzel töltött 1000 üvegcsét is. A New York Observer cikke még az éjszakán elfogyott vodka mennyiségére hívja fel a figyelmet, és idézi Atta Kimet, a jégszobor alkotóját, aki szerint a Buddha is kivette a részét az italból és a nőkből. "És aztán csak a béke volt."

Nincsenek megjegyzések: