2008. július 16., szerda

PROGRAM-ajánló

BUDDHA ereklyék újra Budapesten 2008. augusztus 1-3. Syma Csarnok

A Maitreya Project gazdája - a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség 2 évvel ezelőtti (és a mostani) áldozatos és magas szintű munkájának köszönhetően - 2006. után újra Budapestre hozza a közel 1000 darab tibeti, indiai és kínai ereklyéből álló gyűjteményt.

A bemutatásra kerülő gyöngyszerű képződményekre Buddha és számos jelentős buddhista nagymester hamvai között bukkantak. Ezen ereklyék keletkezésére és időnkénti szaporodására nincs természettudományos magyarázat. A buddhista szemlélet szerint a gyöngyök a magas szintet elért mesterek spirituális értékeinek, együttérzésének és együttérzésének az "esszenciái". Az ilyen ereklyéket a világon mindenhol sztupák, templomok és kolostorok szentélyeiben őrzik. Ezért számít kivételes dolognak, hogy az ereklyék a nagy nyilvánosság elé kerülnek. A kiállítás 2001. óta utazik a Föld körül és eddig több száz nagyvárosban fordult meg, Los Angeles-től Párizsig. A kiállítás célja, hogy lehetőséget biztosítson bárkinek, hogy megtapasztalhassa a szent ereklyék áldását, a belőlük áradó legmagasabb rendű finom szellemi energiát, boldogságot, békét, harmóniát és jólétet. Az ereklyéket vallásra való tekintet nélkül bárki megtekintheti, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy sok helyen éppen keresztény templomokban, imaházakban került sor a kiállításra.
A Maitreya (szó szerint szeretet) Project 2010-ben fejeződik be, amikor is az ereklyéket - az indiai Kushinagar-ban - egy most épülő hatalmas Buddha szobor belsejébe kerülnek.

További információ: www.buddha-tar.hu és www.maitreyproject.org

Nincsenek megjegyzések: